Conducerea raionului Dubăsari un promotor al credinței și tradițiilor
Conducerea raionului Dubăsari un promotor al credinței și tradițiilor

Sărbătoarea Paștelui este una dintre cele mai frumoase și încărcate sărbători din calendarul creștin. Chiar dacă par desprinse din negura timpului, tradițiile specifice acestei perioade sunt păstrate cu sfințenie în lumea satului tradițional. Sfintele sărbători pascale, se caracterizează printr-o perioadă extraordinară pentru suflet, când odată cu pogorârea sfintei lumini a Învierii, natura înverzește, iar spirtul duhovnicesc al oamenilor se umple cu dragoste și bunătate.
La data de 7 mai, curtea bisericii din satul Pîrîta a adunat colective din raionul Dubăsari, oameni de bună credință, pentru a celebra și promova valoarea sacră a sărbătorii Învierii Domnului, fiind desfășurată în premieră, prima ediție a Festivalului Cântecului Pascal „Paștele-Sărbătoarea Sărbătorilor”. Măsura dată, care s-a caracterizat printr-un eveniment de suflet, artistic și plin de sens, a luat naștere la inițiativa Asociației „Tineri și Inteligenți”, organizat în parteneriat cu Solidarity FUND PL în Moldova, GAL „Inima Nistrului” cu susținerea Consiliului raional Dubăsari și a Centrului Cultural Pîrîta.
Președintele raionului Dubăsari, dl Sergiu GRIGORIEV, prezent la măsura dată a accentuat în discursul său importanța promovării unor astfel de măsuri, care valorifică patrimoniul cultural și duhovnivesc al țării. Un festival, care vine să familiarizeze tinerele generații despre importanța creștinității și tradițiilor premergătoarea sfintelor sărbători pascale.
Evenimentul festiv a startat cu  ateliere de încondeiere a ouălor, degustare a copturilor tradiționale specifice sărbătorilor pascale.
Ulterior, prezența a avut ocazia de a se delecta spiritual cu un recital muzical, care a venit să adauge valoare tezaurului folcloric religios, valorificându-se drept act de renaștere și reînviere a tradițiilor moștenite din moși strămoși. Măsura dată nu a fost un concurs, dar a fost un moment de audiție a cântecelor ce slăvesc menirea omului pe pământ și venerarea Mântuitorului Iisus Hristos.
Pentru o valoarea autentică și unicitate, în curte au fost amenajate expoziții de pictură și meșteșuguri, lucrări hand made.
Marina LUPAȘCO,
specialist superior

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Conducerea raionului Dubăsari un promotor al credinței și tradițiilor - Title: Title general site

,