Harta site-ului
Ajutor
Monitorizare managerială în eficientizarea succesului didactic cotidian
Monitorizare managerială în eficientizarea succesului didactic cotidian

La data de 16 aprilie 2024, în incinta L.T. „Ion Creangă” Coşniţa, conform programului managerial al Direcţiei Educaţie Dubăsari s-a desfăşurat seminarul teoretico-practic cu participarea managerilor din instituţiile de învăţământ preuniversitar cu tema: ,,Modalităţi de monitorizare managerială în eficientizarea succesului didactic cotidian”. La seminar au participat 13 manageri din 13 instituţii preuniversitare şi colaboratorii Direcţiei Educaţie. În cadrul seminarului s-au desfăşurat 11 ore publice şi 4 activităţi extracurriculare:
1 - Limba și literatura română în clasa a III-a ,,B”, subiectul lecţiei: "Specii literare. Fabula. Textul: Racul, Broasca și Știuca", învăţătoare - Cibuc Diana.
2 - Matematică în clasa a IV-a ,,A”, subiectul lecţiei: "Matematica în comerț", învăţătoare - Ivanov Lilia.
3 - Științe în clasa a IV-a ,,B”, subiectul lecţiei: "Protecția mediului: Impactul activității omului”, învăţătoare - Purici Maria.
4 - Limba și literatura română în clasa a V-a ,,A”, subiectul lecţiei: "Vine vacanța”, profesoara - Malai Galina.
5 - Limba engleză în clasa a VI-a ,,A”, subiectul lecţiei: "Let’s Go Shopping”, profesoara - Todica Elena.
6 - Limba și literatura română în clasa a VI-a ,,B”, subiectul lecţiei: Educație pentru Media - "De la textul literar la textul nonliterar", profesoara - Morcov Ala.
7 - Istoria românilor și universală în clasa a VII-a ,,A”, subiectul lecţiei: "Cultura în Epoca Luminilor. Baroc și clasicism”, profesoara - Meleca Veronica.
8 - Educație fizică în clasa a VIII-a ,,B”, subiectul lecţiei: "Acțiuni tehnico-tactice cu mingea de baschet”, profesoara  - Manolii Silvia.
9 - Educație pentru societate în clasa a X-a "U", subiectul lecţiei: "Riști să pierzi un prieten sau să încalci o regulă”, profesoara - Nicolaev Ludmila.
10 - Dezvoltare personală în clasa a XI-a "U", subiectul lecţiei: "Drepturi Digitale și responsabilități. Amestecul dintre fapt și opinie”, profesoara - Cibuc Eudochia.
11 - Lucrare practică la Biologie în clasa a XII-a "R", subiectul: "Observarea și înregistrarea stării mediului înconjurător din localitate”, profesoara - Pasat Olesea.
Ateliere şi activităţi extracurriculare:
1 - STEAM & Criminalistică
"Abordări STEAM în chimie și Criminalistică" - în clasele a IX-a - X-a, profesoara - Zlati Tatiana.
2 - Clubul de Robotică
"Dezvoltarea abilităților de gândire critică și rezolvarea de probleme cu ajutorul roboților", în clasa a VII-a, profesoara - Gherlac Irina.
3 - Club Virtual de Engleză 
(Voluntar Corpul Păcii), în clasele a VI-a - VII-a, profesoara - Vascan Olga.
4 - Cupa Matematicii – Victorină, în clasa a VIII-a, profesoara - Ceban Ana.
5 - Cercul dramatic cu participarea elevilor din clasele a IV-a şi a V-a, spectacolul "Alba ca zăpada și cei șapte pitici’’, conducătoare de cerc: Chiseliov Olga.
În urma analizei orelor publice s-a constatat un nivel înalt de predare şi profesionalism fapt confirmat de aprecierele la cel mai înalt nivel a cadrelor didactice, de asemenea şi activităţile extracurriculare au fost analizate minuţios şi apreciată la nivelul maximal apreciativ.
Direcţia Educaţie Dubăsari, aduce mulţumiri doamnei Vascan Olga, directoare în L.T. "Ion Creangă" şi întreg corpului administrativ, didactic şi auxiliar pentru buna organizare şi desfăşurare a seminarului teoretico-practic.
Împreună cu managerii şcolari am parcurs un şir de acte normative întru eficientizarea activităţilor regulamentare de susţinere a examenelor de absolvire a treptelor de şcolaritate. Am întreprins un şir de acțiuni prioritare în organizarea și desfășurarea examenelor de absolvire a treptelor de școlaritate.

Violeta TOLSTENCO, şefa Secţiei politici educaţionale, Direcţia Educaţie

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
XhyDMICRepz
2024-04-17 22:17:27
FZeStbYXiUgw
XhyDMICRepz
2024-04-17 22:17:30
FZeStbYXiUgw
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Monitorizare managerială în eficientizarea succesului didactic cotidian - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta